EHBO Vereniging Rijsoord
Eerste Hulp Bij Ongevallen
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VERENIGING EERSTE HULP BIJ ONGELUKKEN

Info.

EHBO vereniging Rijsoord telt op dit moment ongeveer 40 leden . Wij zijn aangesloten bij "KNV EHBO", die wederom is aangesloten bij het "Oranje Kruis". Er zijn, 2 Instructeurs, en 3 Lotus® slachtoffers aan onze vereniging verbonden. Onze vereniging is gehuisvest in de Piramide school aan de Gerard Alewijnszstraat 48, 2988 XD in Rijsoord (Ridderkerk). Onze cursusavonden en herhalingslessen zijn op dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur.

 

EHBO- en Reanimatiecursus:

Wij verzorgen 1x per jaar een EHBO cursus. In ongeveer 15 lessen van 2 uur leert u op verantwoorde wijze eerste hulp te verlenen: Wat u moet doen, maar ook wat u zeker niet moet doen. De cursus wordt gegeven door een instructeur EHBO, i.s.m. een Lotus® slachtoffer. De cursus start in oktober en eindigt in februari/maart met een examen dat wordt afgenomen onder toezicht van het Oranje Kruis. Het omvat een theoretisch- en een praktisch gedeelte. De kosten voor de gehele cursus zijn € 150,00 pp., inclusief reanimatie, AED training, lesmateriaal en examen. Vanaf de leeftijd van 16 jaar kan er al deelgenomen worden aan een cursus. Soms is het aantal aanmeldingen zo klein dat wij contact opnemen met andere EHBO-verenigingen om samen een cursus te starten. Het tijdstip van de cursus wordt dan vaak anders.

 

De kosten voor een lidmaatschap en de vereiste 7 herhalingslessen die worden gegeven in 2 blokken van 7 avonden zijn € 55,00 per jaar. dit is inclusief verlenging. Opzegging van het lidmaatschap dient schriftelijk en minimaal 4 weken voor de start van een nieuw verenigingsjaar ingediend te worden bij de secretaris van de vereniging. Een verenigingsjaar loopt van 1 september tot 31 augustus. De kosten voor een Reanimatiecursus met AED die wordt gegeven in 2 avonden zijn € 00.00 pp (Prijswijziging voorbehouden). De EHBO herhalingscursus is op dinsdag volgens een rooster , ook in de Klimop school. Het Eenheids-Diploma EHBO is 2 jaar geldig. In die 2 jaar moet men via het behalen van competenties (28e druk) laten zien dat het diploma verlengd mag worden, dat je de basislesstof dus nog beheerst!.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lidmaatschappen van verenigingen.
Opzeggen lidmaatschap KNV EHBO en/of van leden bij een afdeling: Wij wijzen op de Wet van 26 november 2010, houdende wijziging van Boek 2 en Boek 6 van het Burgerlijk Wetboek (stilzwijgende verlenging en opzegtermijn bij lidmaatschappen, abonnementen en overige overeenkomsten), Staatsblad 201, 789. Daarbij is aan artikel 35 van boek 2 BW een nieuw zesde lid toegevoegd. In het geval van lidmaatschappen van verenigingen zonder winstoogmerk, zoals de Koninklijke EHBO, is er een wat soepeler regime. Voor verenigingen geldt een waarschuwingsplicht.

Copyright © 2014. All Rights Reserved.